Tentoonstelling Weggecijferd. Teruggevochten.

  • 01 juni 2023 13:30 tot 14:30
  • locatie: Mark Tennantplantsoen Doetinchem
Direct opslaan in uw agenda

Uitnodiging tentoonstelling Weggecijferd. Teruggevochten

Op donderdag 1 juni 2023 wordt om 13:30 uur de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ geopend in Doetinchem. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Doetinchem gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal.

De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ waarin honderd door het toeslagenschandaal getroffen ouders, door fotograaf Bert Teunissen zijn geportretteerd.

Jasper Knipping, fractievoorzitter SP Doetinchem: ‘In Doetinchem zijn ongeveer 140 gezinnen gedupeerd door het toeslagenschandaal. Deze mensen zijn slachtoffer van dit ongekend onrecht. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat zien dat het toeslagenstelsel een systeem is waarbij de menselijke waardigheid geschonden is en waar deze ouders en kinderen slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen cijfers zijn en ook zo behandeld worden.’

Bij de opening van de tentoonstelling zal SP-Kamerlid Renske Leijten spreken over de totstandkoming van de portretten en waarom deze portretten belangrijk zijn. Wethouder Hummelink zal spreken waarom deze tentoonstelling ook voor Doetinchem van betekenis is.

Naast gedupeerde ouders, is iedereen van harte welkom bij deze opening. De tentoonstelling is tot 14 juni te zien in Doetinchem in het Mark Tennantplantsoen.